Tipsextraresan

Årets Tipsextraresa är anordnad av Nickes.com i samarbete med Old School Football. Tanken är att tillsammans känna vibbarna från tiden då många av oss blev stormförälskade i den engelska fotbollen och det gör vi med hjälp av en match som minner om den tiden, samtal och gemenskap, anekdoter, stryktips, besök på historiskt viktiga platser med mera.

Den första resan går till Stoke som gästas av Ipswich Town, den 7-10 december. Två storheter i Tipsextras historia. Per Malmqvist Stolt från Old School kommer att hänga med på resan, vilket också innebär att det blir en del historier om gamla Tipsextra-hjältar, ett uppsnack inför matchen med historiska förtecken, frågesport, stryktips, besök på Stokes hemmaarena och en del annat.

Anmäl er på här eller så kan ni kontakta Nickes.com direkt på: sales@nickes.com

stoke

Lite spännande länkar som uppladdning inför Stoke vs Ipswich:

En reseberättelse från november 2016: ”A Windy night in Stoke”. Det är för övrigt på just det hotell som beskrivs i artikeln som vi ska bo.

Kevin Beattie är en legendarisk mittback i Ipswich Town och var verksam just under Tipsextras storhetstid på 1970- och alldeles i början av 80-talet. Han gick nyligen bort och då skrev vi på Old School en liten hyllningsartikel till den spelare som Sir Bobby Robson ansåg vara den bäste engelsman han tränat. Läs om en riktig Tipsextralegendar – Kevin Beattie.

Stoke var som allra bäst i början av 1970-talet, då de också visade på Tipsextra rätt så frekvent. Två semifinaler i FA-cupen och en ligacuptitel inom loppet av två säsonger värmer nog än idag i Stoke-fansens hjärta, men det var också en knäckande upplevelse… Allt var Arsenals och en linjedomares fel. Läs om de två semifinalerna.

Tony Waddington är Stokes främste manager genom tiderna. Inte minst lyckades han med konststycke att locka tillbaka den gamle legendaren Stanley Matthews, men det var också Waddington som ledde Stoke under storhetsperioden i början av 1970-talet. Läs mer om denna stora profil.

I Ipswich pågår en diskussion som sannolikt aldrig kommer att dö, då de har haft två briljanta managers, som senare skulle ta England till stordåd som förbundskaptener. De lite yngre håller nog Sir Bobby Robson som den främste, men Sir Alf Ramsey vann inte bara ligan med Ipswich i den kanske största skrällen genom tiderna (förutom Leicesters bragd för några år sedan), utan är den ende engelske förbundskapten som tagit hem VM-titeln. Läs mer om Alf Ramseys Ipswich som chockade England 1961/62.


%d bloggare gillar detta: