Old School Football Podcast

bild_mikrofon

 

Fotbollsnostalgi, bikt och berättande.

Gå in och prenumerera på iTunes

Finns även på Svenska Fans Fan Radio

Och så en programförklaring…

Den 13 mars i 2015 skrev jag den första artikeln på Old School Football på Svenska Fans. Visserligen ett rätt ringa steg för mänskligheten, men för mig ett stort och läskigt kliv ut i osäkerheten. Sedan dess har projektet växt och sedan slutet av 2015 finns det även i podd.

Det finns egentligen tre fenomen som följt mig nästan hela mitt liv. Min besatthet av engelsk fotboll, helst före Premier League-epoken, min förkärlek till historia och mitt behov att berätta.
Runt årsskiftet 2014/15 satt jag med ett romanprojekt som växte helt ohämmat och bestod av drygt tusen sidor och skrek efter en rejäl duvning med strykningar som följd. Dessutom skrev jag ju mina tal och lite artiklar om Everton på Svenska Fans, men det saknades något. En utmaning. En nytändning. Något att bita i med frustande frenesi. Jag behövde framförallt en paus från romanprojektet.
Jag slog därmed ihop alla mina intressen till ett – Old School Football – där jag vältrar mig i engelsk fotbollshistoria och sedan skriver ned några rader här på Svenska Fans, gärna lättsamt och med lite personliga reflektioner. Aldrig allvarligare än lätt kåserande. Det är en historia som ska berättas, oavsett om jag skriver om skytteligan 1985/86 eller polisongtrender bland fotbollsspelare på 70-talet. Alltid berättelsen. En rätt läskig utmaning, då jag ibland faller platt och resultatet blir sådär när bågen spänns för hårt eller på fel sätt. Men ibland får man till en historia som kastar nytt ljus över en gammal händelse och kanske väcker känslor som nostalgi och välmående. Kanske det startar en associationskedja långt utanför fotbollen. Och kanske dras det på något smilband någon gång.
Helt sonika sitter jag ensam i ett rum med en mikrofon (ofta i min tvättstuga) och pratar om fotboll från förr. Även här ur ett personligt perspektiv där själva historieberättandet är i centrum.
Annons

%d bloggare gillar detta: