Dimitri Payet – den nye Devonshire?

God morgon!

West Ham United har haft några lirare genom tiderna. Inte minst den mustaschprydde och spenslige vänsterbreddaren Alan Devonshire, som också gjorde åtta landskamper för England.

Största ögonblicket var nog hans fullträff i FA-cupsemifinalen 1980, där hans solomål gav West Ham ledningen i en match de skulle vinna med 2-1. Därefter vann dåvarande divsion 2-laget West Ham även finalen mot Arsenal. Säsongen efter togs division 2 hem i överlägsen stil och de hann även med en ligacupfinal mot Liverpool. Kanske West Hams bästa lag genom tiderna, vilket inte vill säga lite eftersom spelare som Bobby Moore, Geoff Hurst och Martin Peters har representerat The Hammers. Men detta lag var något utöver det vanliga med spelare som Phil Parkes i mål, Billy Bonds och Alvin Martin som mittlås . Trevor Brooking och Alan Devonshire som de kreativa mittfältarna och så de notoriska målskyttarna David Cross och Paul Goddard.

Dimitri Payet gör just nu succé i West Ham och visst ger det minnen från den begåvade Devonshire.

Läs hela artikeln i Tippastryktipset.nu.

Alan Devonshires solomål i FA-cupsemifinalen 1980

Nostalgimorgon – uppe med tuppen

Nostalgimorgon – uppe med tuppen är för dig som gillar morgonritualer och blir heligt förbannad om tidningen inte ligger i brevlådan vid sexsnåret på morgonen. Varje dag, året runt, finns det en artikel om fotbollsnostalgi – mest engelsk – och kanske ibland också lite aktualiteter. Jag kommer blanda friskt mellan redan publicerade artiklar på Old School Football, Tippastryktipset.nu eller andra ställen. Och ibland helt nya, men fokus är passionen till fotboll som den var, är och kanske kan bli. För vanedjur med känsliga morgonrutiner.

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: