Underbarnet från Birmingham

Fortsätter med lite fredagsmys på Birmingham-temat…

Sällan har väl så stor talang skådats som när Trevor Francis slog igenom i Birmingham City.

Trevor Francis vann Europacupen med Nottingham Forest, såld för miljonen två gånger, karriär i Italien och gjorde 52 landskamper för England, men han kommer för alltid att vara en legendar i Birmingham där han tillbringade åtta år.

Howard Kendall konstaterade krasst när han anlände till Birmingham:

”After Alan Ball, Trevor was probably te best player I ever played alongside. He was still only 19 when I arrived at St Andrew´s, but the sense that he could do anything was palpable. He was fast and skilful and could finish with deadly accuracy. He could also create as well.”

Francis var med att ta Birmingham till högstadivisionen 1972 samt var även med att ta laget till de båda semifinalerna 1972 och 1975. Kanske den främsta som någonsin dragit på sig en Birmingham City-tröja.

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: