Sammanfattning av helgens ligaomgång

Vi är på väg med raketfart in i december och de klassiskt avgörande dagarna då tätstriden brukar utkristalliseras. Men än är det en dryg månad kvar och just nu imponerar Manchester United.

Louis van Gaal har fått utstå en hel del kritik och den har varit berättigad. United har inte sett ut som något mästarlag, vilket de fortfarande inte gör, men segern på Goodison Park var ett stort steg i rätt riktning. De manövrerade ut ett Everton som inför matchen hade hyfsat bra självförtroende. Taktiskt sätt var de mästerliga, vilket också gynnades av två tidiga mål. Everton såg återigen ut som laget från ifjol där rörelse, aggressivitet och självförtroende saknades. Kan United bygga vidare på detta, så kommer de definitivt vara med i toppstriden. Everton lyckades inte dra nytta av den tändvätska som nyheten om klubblegenden Howard Kendalls död borde resulterat i. De var bleka, men med tanke på att laget numera bärs fram av yngre förmågor såsom Ross Barkley, Romelu Lukaku och John Stones, så tror jag det kommer bli en säsong blandad med höga berg och djupa dalar.

Läs mer om övriga matcher på Tippastryktipset.nu.

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: