Sverige i EM och en elva som är svårslagen

God morgon!

Kan man vara nostalgisk efter en natt? Idag tänkte i vart fall jag njuta av Sveriges avancemang till EM. Liam Brady får vila till förmån för Zlatan Ibrahimovic. I ren glädje tänkte jag dock föreslå en favoritelva med svenska spelare genom tiderna. Ta den med en nypa salt, då jag är rätt säker på att det finns många alternativ som kan anses som bättre än min.

Målvakt: Kalle Svensson

Högerback: Orvar Bergmark

Mittback: Patrik Andersson

Mittback: Björn Nordqvist

Vänsterback: Erik Nilsson

Högermittfält: Gunnar Gren

Mittenmittfält: Bo Larsson

Vänster mittfält: Nils Liedholm

Högerforward: Torbjörn Nilsson

Center: Zlatan Ibrahimovic

Vänsterforward: Henrik Larsson

Uppställningen är en 4-3-3 utan yttrar och med ett spelande mittfält. Är dessutom rätt nöjd med arbetskapacitet, kreativitet och målfarlighet i anfallet. Tror att detta lag skulle stå sig bra mot allt motstånd.

 

 

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

2 responses to “Sverige i EM och en elva som är svårslagen

 • Bertil

  Skulle nog vilja ha in Jonas Thern istf Nordqvist
  Sen är det ju synd att Gunnar Nordahl inte får plats.

  Om man gör en 442 istället.
  Samma backlinje, Samma mittfält + Thern och Zlatan och Nordahl på topp!

  Då är jag nöjdare!

  Gilla

  • skribentper

   Nordahl är lite av ett problem. En gigant. Kanske den näst störste efter Zlatan, men tror en del på kombinationen Larsson, Zlatan och Nilsson. De är som gjorda för varandra. Thern borde nog vara med och Nordqvist är den som jag var mest tveksam till. Håller nog med dig. Egentligen är ju 4-4-2 ”vår” generations uppställning. Är dock lite förtjust i 4-3-3 och en del riktigt vackert spelande lag på 60-talet körde den, vilket gjorde att man fick plats med tre spelande mittmitt. Något som är lite av en lyx. Dessutom spelar ju många av dagens stora lag så. Men jag skulle också vara nöjd med din uppställning. Onekligen spännande att fundera över.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: