Chelsea of the Eighties

God morgon!

Chelsea på 80-talet var ett lag med fina traditioner, strulig ekonomi, huliganproblem och ack så få framgångar. Ligasegern 1955 var ett minne blott och dess trogna skara fans fick uppleva en balansgång på konkursen brant hot och en pendling mellan högsta- och andradivisionen. Däremot var det ingen självklarhet att hämta hem tre poäng på Stamford Bridge om ett storlag var på besök. Under perioder på 80-talet hade Chelsea ett ganska så kompetent gäng som på rätt dag kunde vinna mot alla. Och vem minns inte anfallstrion: Pat Nevin, Kerry Dixon och David Speedie! Och sedan också Gordon Durie.

Old School Football gav sig i kast med att ta ut bästa elvan: Old School Footballs artikel om Chelsea of the the Eighties

Kerry Dixon

En klassisk centertank. Mr Chelsea på 80-talet. Klippet visar en match i FA-cupen 1989 där Chelsea (då i division 2) har svårt att besegra Barnsley, men tack vare fyra mål av Dixon tar man sig vidare. Matchen slutar 5-3 och Gordon Durie gör också ett mål. Samtliga mål är såväl vackra som äkta centerforwardsstrutar. Även gamla Stamford Bridge med ”The Shed” är en upplevelse som ingen företagssponsor skulle vilja vara med om…

Nostalgimorgon – uppe med tuppen

Nostalgimorgon – uppe med tuppen är för dig som gillar morgonritualer och blir heligt förbannad om tidningen inte ligger i brevlådan vid sexsnåret på morgonen. Varje dag, året runt, finns det en artikel om fotbollsnostalgi – mest engelsk – och kanske ibland också lite aktualiteter. Jag kommer blanda friskt mellan redan publicerade artiklar på Old School Football, Tippastryktipset.nu eller andra ställen. Och ibland helt nya, men fokus är passionen till fotboll som den var, är och kanske kan bli. För vanedjur med känsliga morgonrutiner.

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: