Archie Gemmill och ett ögonblick av genialitet

God morgon!

Ett unikt ögonblick där alla rörelser stämmer, där det geniala blir så enkelt och när en tunnhårig mittfältare skriver in sig i Skottlands historia och historiska hjärta för tid och evighet. Archie Gemmill, sommaren 1978 i Argentina.

Archibald Gemmill. Bara en sån sak. Vem skulle inte ge sin högra hand för ett sådant pojkhjälteklingande namn? Själv associerar jag till Hergés råbarkade kapten Archibald Haddock, Tintins trogne följeslagare som aldrig kan få nog av whiskyn Loch Lomond. Eller någon mörk och regnigt skum gränd i London där agenter från öst och väst smyger omkring i gränslandet mellan 50- och 60-talet då Kalla kriget var intensivt och vi stod i en brytningstid mellan gammalt och nytt. MI5-agenten röker givetvis pipa.

Läs hela artikeln på Old School Football.

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: