Nu: seriefinal, då: Tipsextramatch utan något extra

God morgon!

Idag är det seriefinal mellan Leicester City och Manchester United. Då kan det vara läge att minnas ett Tipsextra-möte i november 1976.

Klassiska Manchester United var på uppgång, men vägen tillbaka hade varit tung och krokig. Sir Matt Busbys gamla storlag från 50- och 60-talet hade inte ett nionde liv. Busby byggde flera generationer av storlag, men i och med hans avgång blev utförsbacken rätt brant. Säsongen 1973/74 åkte klubben till och med ur högstadivisionen. Det blev dock avancemang direkt och 1975/76 gjorde man en riktigt bra säsong med en tredjeplats bara fyra poäng efter mästarna Liverpool FC. Dessutom en FA-cupfinal, där andradivisionslaget Southampton blev för svåra.

Läs hela artikeln och se matchen i sammandrag på Old School Football.

 

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: