Klassiska FA-cupfinaler: Arsenal 1971

God morgon!

Lördag. Ett varmt och soligt Wembley. Arsenal bär sina gula tröjor och är nyligen korade ligamästare efter seger mot ärkerivalen Tottenham Hotspurs tidigare på måndagen samma vecka. Jakten på dubbeln går in i sitt slutskede.

Arsenals 60-tal var minst sagt dystert. Enda decenniet sedan 30-talet som klubben inte lyckats ro hem en titel. Lite plåster på såren var Inter Cities Fairs cup viktorian 1970, men att de skulle stå inför en unik dubbel lördagen den 8 maj 1971 hade väl ingen förväntat sig. Kanske allra minst lagets egna fans. Men nu var de där, efter att precis ha säkrat en ligaseger endast en poäng före Leeds United. Jämfört med lag som Leeds, Everton, Manchester City och ännu Manchester United hade The Gunners knappast något glamouröst gäng. Men de vann matcher, så till den milda grad att de nu stod öga mot öga med Bill Shanklys Liverpool. Ett Liverpool som ömsade skinn och var på väg in i en generationsväxling.

Läs hela artikeln på Svenska Fans.

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: