När Engelska klubbar var bäst i Europa

God morgon!

Om den grandiosa självbilden fick sig en törn på 50- och 60-talen då de engelska klubbarna och landslaget hade märkbart svårt att få bukt på italienska, spanska och tyska motsvarigheter, så vände det under andra halvan av 60-talet. England vann hemma VM 1966 och Manchester United tog som första engelska lag hem Europacupen 1968 (Celtic blev det första brittiska 1967). Under 70- och 80-talet fram till att man portades från europeiskt spel på grund av tragedin på Heysel stadion 1985, får nog engelska klubbar anses som en långt mer dominerande faktor än under såväl 90- som 2000-tal inom Europeisk fotboll.

Läs om dominansen på Old School Football.

Snart fredag igen, men lyssna gärna ikapp om ni har missat några avsnitt från tidigare av Old School Footballs historiebökande podd.

Fotbollsnostalgi, bikt och berättande. Minst en kvart och högst tjugo minuter.

Gå in och lyssna eller prenumerera på iTunes

Finns även på Svenska Fans Fan Radio

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: