Sheffield Wednesday – en sovande storhet

God dag!

Sheffield är en fantastisk fotbollsstad, men varken Wednesday eller United har rosat marknaden på länge nu. Lite minnen från förr och när Wednesday – The Owls – snusade på framgång.

The Owls blommade ut under 60-talets början tack vare en ny ung manager vid namn Harry Catterick. Men begränsade resurser och olika viljor gjorde att klubben aldrig lyckades ta det sista steget mot en titel.

Sheffield Wednesday bildades som The Wednesday 1867 och är en av de äldsta klubbarna i världen, den tredje äldsta i England och en ärorik klubb med fyra ligatitlar och tre FA-cupsegrar. Framgångar som är tillräckliga för att göra de flesta klubbar i ligasystemet rätt avundsjuka. Den första titeln kom vid sekelskiftet i och med FA-cupen 1899/1900 och följdes upp av två ligatitlar (1902/03 samt 1903/04) och avslutningsvis en andra FA-cupbuckla 1906/1907.

Läs hela artikeln på Old School Football.

 

 

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: