Största övergångarna när lönetaket släpptes

God morgon!

Snart stänger transferfönster som för några fans handlar om förhoppningar om fantastiska nyförvärv, men för de flesta om en supporterångest som handlar om att det sällan faller väl ut. Old School Football ser tillbaka till 1960, då lönetaket släpptes samt en del andra rättigheter tillkom. Tidigare hade spelarna varit mer eller mindre livegna i förhållande till klubbarna, men George Easthams kamp mot Newcastle bar frukt. Gränsen på 20 pund i veckan som maxlön togs bort och rätt snabbt åkte stjärnor som Fulhams engelske landslagskapten Johnny Haynes upp på 100 pund i veckan.

Läs mer på Old School Football (Svenska Fans) om de Fem största övergångarna 1960 samt om George Eastham som tog kampen.

Nostalgimorgon – uppe med tuppen

Nostalgimorgon – uppe med tuppen är för dig som gillar morgonritualer och blir heligt förbannad om tidningen inte ligger i brevlådan vid sexsnåret på morgonen. Varje dag, året runt, finns det en artikel om fotbollsnostalgi – mest engelsk – och kanske ibland också lite aktualiteter. Jag kommer blanda friskt mellan redan publicerade artiklar på Old School Football, Tippastryktipset.nu eller andra ställen. Och ibland helt nya, men fokus är passionen till fotboll som den var, är och kanske kan bli. För vanedjur med känsliga morgonrutiner.

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: