Elvan: Manchester United of the Eighties

God morgon!

Klämd mellan två osannolika eror av storhet fanns 70- och 80-talets Manchester United. Fortfarande ett storlag med pengar att köpa de allra dyraste, men ack så svårt att ta den där ligatiteln. Rätt många begåvade spelare passerade revy och Old School Football gav sig på uppgiften att ta ut en bästa-elva med 80-talsspelare:

Old School Footballs bästa United-elva på 80-talet.

Bryan Robson – 80-talsikonen

80-talet för Manchester United var Bryan Robson. Varken mer eller mindre. Visserligen fanns där stjärnor som Ray Wilkins, Steve Coppell, Norman Whiteside med flera, men Robson var lagkapten och bäst. Managern Ron Atkinson köpte Bryan Robson från sin gamla klubb West Bromwich Albion för rekordsumman 1,5 miljoner pund 1981. Ett rekord som skulle stå sig i sex år!

Det blev även 90 landskamper för England.

Nostalgimorgon – uppe med tuppen

Nostalgimorgon – uppe med tuppen är för dig som gillar morgonritualer och blir heligt förbannad om tidningen inte ligger i brevlådan vid sexsnåret på morgonen. Varje dag, året runt, finns det en artikel om fotbollsnostalgi – mest engelsk – och kanske ibland också lite aktualiteter. Jag kommer blanda friskt mellan redan publicerade artiklar på Old School Football, Tippastryktipset.nu eller andra ställen. Och ibland helt nya, men fokus är passionen till fotboll som den var, är och kanske kan bli. För vanedjur med känsliga morgonrutiner.

 

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: