Aston Villas historia

God morgon!

Tim Sherwood försöker få ordning på Aston Villa, men än så länge går det rätt knackigt. I mina spalter återkommer dock klubben rätt ofta, dels för att det är en av de riktigt stora genom fotbollshistorien, dels för att de lyckades ta ligan (1980/81) och Europacupen (1981/82) under en period då laget inte alls höll samma gigantnivå som i slutet av 1800- och början av 1900-talet. Det blev istället en fantastisk saga eller blomma, som likt en motsträvig orkidé slog ut i makalös blom, bara för att vägra slå ut igen.

I helgen möts Aston Villa och Stoke i stryktipsmatch 1, vilket är en fight det finns anledning att följa lite extra. Men som morgonläsning tänkte jag länka till en artikel i Tippastryktipset.se som försöker sammanfatta Aston Villas ärorika historia.

Läs artikeln i Tippastryktipset.nu om Aston Villas historia.

Nostalgimorgon – uppe med tuppen

Nostalgimorgon – uppe med tuppen är för dig som gillar morgonritualer och blir heligt förbannad om tidningen inte ligger i brevlådan vid sexsnåret på morgonen. Varje dag, året runt, finns det en artikel om fotbollsnostalgi – mest engelsk – och kanske ibland också lite aktualiteter. Jag kommer blanda friskt mellan redan publicerade artiklar på Old School Football, Tippastryktipset.nu eller andra ställen. Och ibland helt nya, men fokus är passionen till fotboll som den var, är och kanske kan bli. För vanedjur med känsliga morgonrutiner.

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: