Vänster, höger och magi i tillslaget – Alan Hinton

God Morgon!

Är han bra med bollen? Skjuter hårt? Fantastiska fötter? Båda? Ingen vidare tacklare? Långsam? Ok, sätt honom på vänsterkanten! Lite så kunde det låta på 70- och 80-talen då spelare vars förmågor underhöll och värmde publiken samtidigt som de blev assistkungar och målskyttar. Men, de klarade inte riktigt av det höga intensiva tempot och att vinna boll på mitten. 4-4-2-systemet hade egentligen inte någon plats för lirare som var långsam i steget och dålig på att vinna boll. Istället – som en gammal elegant Trevor Brooking påpekade – satte man ut dem på vänsterkanten. Med en stark och defensiv ytterback blev inte skadan så stor, förutsatt att de tre övriga på mittfältet och helst båda forwards sprang arslet av sig. Fördelen var ju att dessa herrar till vänster kunde lira boll, vilket gav mål.

Tänkte bjuda på lite tvåfotsfotboll med betoning på vänsterfoten av spelare som kunde allt, utom tackla, springa och jobba hem.

Först ut, den magiske Alan Hinton i Derby County. Han som tillsammans med den vindsnabbe forwarden Kevin Hector låg bakom det mesta framåt under 70-talet då Derby faktisk var bäst i England vid två tillfällen.

Nostalgimorgon – uppe med tuppen

Nostalgimorgon – uppe med tuppen är för dig som gillar morgonritualer och blir heligt förbannad om tidningen inte ligger i brevlådan vid sexsnåret på morgonen. Varje dag, året runt, finns det en artikel om fotbollsnostalgi – mest engelsk – och kanske ibland också lite aktualiteter. Jag kommer blanda friskt mellan redan publicerade artiklar på Old School Football, Tippastryktipset.nu eller andra ställen. Och ibland helt nya, men fokus är passionen till fotboll som den var, är och kanske kan bli. För vanedjur med känsliga morgonrutiner.

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: