”Bomber” sänkte Spurs

God morgon!

Två för tiden riktiga cuplag drabbade samman den 12 december 1970. West Bromwich Albion tog emot Tottenham Hotspurs på hemmaplan. I helgen möts de igen, dock inte med samma cuprykte som då.

WBA hade en rätt bra rad på fyra cupfinaler på fem säsonger. Vinsten i ligacupen 1966 följdes upp av ytterligare två finaler 1967 och 1970, men främst var nog FA-cupsegern mot favorittippade Everton 1968.

Centerforwarden Jeff Astle avgjorde och blev historisk då han gjort mål i varje omgång. Även i ligacupfinalen 1966 målade en legendarisk center, vars skolning inleddes en bit ned i ligasystemet i Notts County, dit en av Englands allra mest talangfulla centrar hade letat sig – Tommy Lawton. Som arvtagare till Everton-legendaren Dixie Dean vann han ligan med Everton 1939, men som för så många andra förstördes karriären av andra världskriget. Efter kriget blev det Chelsea, men redan 1947 valde han – till allas förvåning – att kliva ned i ligasystemet för att spela med Notts County. Till Jeff Astles lycka, för en bättre förebild på plan som center var svår att finna.

Läs hela artikeln på Old School Football.

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: