Bill Shankly

God morgon!

Snart avspark. Gäller bara att sträcka ut på kroppen, krulla tårna och genomföra vedertagen gymnastik för att mjuka upp lederna. Otåligheten kommer bli allt påtagligare ju närmare avspark du kommer. Ett bra fik, kanske en gammal DVD från någon match då det begav sig på 70-talet, är ett sätt att hantera situationen. Jag brukar dock tänka på Bill Shankly. En otålig man som tog Liverpool FC från en tynande tillvaro i andradivisionen till ligatitlar och storhet. Han frodades på Merseyside där hans extroverta personlighet fick utrymme i en stad där fotboll var en religion.

Shankly var med och la upp träningar, men inte lika intresserad att delta, åtminstone inte i segdragna, tråkiga och monotona övningar. Dessutom hade han ett team av riktigt vassa assisterande coacher, vilka skötte alla sådana bitar. Nä, Shankly stod ofta rastlöst trampande vid sidan av plan ute på träningsanläggningen Melwood med en boll under armen. Efter alla träningsmoment var över stundade nämligen Five-a-Side-matcher. För Shankly dagens höjdpunkt och något han alltid deltog i varje dag. Enda gångerna man pausade var då Shankly var sjuk eller bortrest.

Läs gärna mer om denne legendar i Old School Football: Bill Shankly – en man av folket och en Messias av Anfield

Nostalgimorgon – uppe med tuppen

Nostalgimorgon – uppe med tuppen är för dig som gillar morgonritualer och blir heligt förbannad om tidningen inte ligger i brevlådan vid sexsnåret på morgonen. Varje dag, året runt, finns det en artikel om fotbollsnostalgi – mest engelsk – och kanske ibland också lite aktualiteter. Jag kommer blanda friskt mellan redan publicerade artiklar på Old School Football, Tippastryktipset.nu eller andra ställen. Och ibland helt nya, men fokus är passionen till fotboll som den var, är och kanske kan bli. För vanedjur med känsliga morgonrutiner.

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: