Säsongen 1985/86 – dystra tider då publik och spelare lämnar, Tipsextra prövar nytt

God morgon!

En söndag i november. Dagen efter. Alltid dagen efter. När Tipsextra drog igång i mitten eller slutet av november varje år, så var väntan så infernalisk påfrestande… och så var det bara över på söndagen. Och så långt till lördag. Nå, det var i alla fall igång, så november är en fin månad för oss Tipsextra-älskare.

Säsongen 1985/86 var också rätt dyster. Huliganproblemen tog till slut ut sin rätt och resulterade i avstängning från spel i Europa. Publiksiffrorna minskade och Tipsextra testade nytt.

Totalt tappade högstadivisionen nästan 700 000 åskådare från säsongen innan och då hade ändå den nedåtgående trenden (i stort) hållit i sig ett tag. Manchester United toppade på drygt 46 000 i snitt, följda av Liverpool på dryga 35 000 och Everton på dryga 32 000 åskådare i snitt per match. Därefter var det ett rätt stort glapp till Manchester City på dryga 24 000 och endast tio lag hade över 20 000 åskådare i snitt.

Läs hela artikeln på Old School Football.

Nostalgimorgon – uppe med tuppen är för dig som gillar morgonritualer och blir heligt förbannad om tidningen inte ligger i brevlådan vid sexsnåret på morgonen. Varje dag, året runt, finns det en artikel om fotbollsnostalgi – mest engelsk – och kanske ibland också lite aktualiteter. Jag kommer blanda friskt mellan redan publicerade artiklar på Old School Football, Tippastryktipset.nu eller andra ställen. Och ibland helt nya, men fokus är passionen till fotboll som den var, är och kanske kan bli. För vanedjur med känsliga morgonrutiner.

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: