Poddfredag #4 – Om tröjnummer

IMG_4325

Äntligen poddfredag!

Fotbollsnostalgi, bikt och berättande. Minst en kvart och högst tjugo minuter. Varje vecka på fredagar 11.30 släpps nya tidlösa avsnitt av Old School Football Podcast.

Gå in och prenumerera på iTunes

Finns även på Svenska Fans Fan Radio

I den fjärde podden uttrycks frustration över den historiska utvecklingen av tröjnumrens förhållande till position och spelare, vilket leder till en urartad sifferexercis. Dessutom funderas en del över vem Barry Daines var. Och så Watford, Liverpool och det bästa andradivisionslaget i historien. Bland annat.

Old School Football är nostalgi som passar för dig som vill få en känsla för hur det kunde vara eller själv vill ta del av en berättelse där du kan fylla i med dina minnen. Med andra ord att minnas det man vill minnas och inte nödvändigtvis som det var. Varje fredag kommer ett nytt tidlöst avsnitt av detta bökande i den underbara gamla lerhögen som var så ymnig före Premier League.

I detta avsnitt bökas det en del i utvecklingen på vilken siffra en spelare får använda på ryggen som har gått från en positition i kollektivet till vilken stjärnstatus individen har. Finns det nummer som lämpar sig för vissa positioner och sådana som definitivt inte ska användas för andra positioner?

Ja, och så lite frisyrutveckling, vilken sammanföll med Watfords makalösa klättring genom ligasystemet. Dessutom det bästa division 2-laget och Liverpool FC i början av 80-talet.

Allt för nostalgin – i väntan på lördag. Passar perfekt till en öl på fredagseftermiddagen eller i bilen hem från jobbet… Eller egentligen när som helst, eftersom historien inte kommer förändras, men historierna kan få nytt liv.

För övrigt när det gäller Barry Daines får ni väl inget vettigt svar, förutom vilken uppgift han har nu och hade då. Men han var i alla fall glad på bilden.

Barry Daines

Skål på er!

Ps. Gå gärna in och lyssna på gamla avsnitt om ni missat något av de två första i väntan på 11.30. Ds.

 

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: