Joe Mercer – den leende managern

God morgon!

Tisdag, kanske den tyngsta dagen på veckan. Oftast lång och ännu en bra bit kvar till helg. Då krävs ett leende och tankarna går till Joe Mercer en manager som tog Manchester City till storhet, men också en spelare i Everton och Arsenal som tillhörde de allra främsta under en karriär som i mångt och mycket förstördes av andra världskriget.

Men framförallt tog han Manchester City från andradivisionen till ligaguld och en era som fram till nuvarande upplagor var den mest framgångsrika i Manchester Citys historia. Med hjälp av kollegan Malcolm Allison skapande han inte bara ett vinnande, utan framförallt ett underhållande lag. Allison skulle senare tillsammans den ambitiöse direktören Peter Swales ”kuppa” ut sittande ordförande och Joe Mercer.

Mercer skulle dock göra ett bejublat inhopp som övergångsförbundskapten efter att Sir Alf Ramsey fått sparken. Med ett leende och gentlemannens värdighet tog sig Mercer an allt, vilket också ledde till att han aldrig klagade. Inte ens efter den uppenbara utkuppningen i City. Joe Mercer – en av den engelska fotbollens stora nostalgiska apostlar och profiler.

Old School Footballs (Svenska Fans) artikel om legendaren: Joe Mercer – den leende managern

Joe Mercers lirare

Harry Dowd, Tony Book, Glyn Pardoe, Tommy Booth, Alan Oakes, Mike Summerbee, Colin Bell, Francis Lee, Neil Young och Tommy Coleman. Idel ädel fotbollsadel.

Nostalgimorgon – uppe med tuppen

Nostalgimorgon – uppe med tuppen är för dig som gillar morgonritualer och blir heligt förbannad om tidningen inte ligger i brevlådan vid sexsnåret på morgonen. Varje dag, året runt, finns det en artikel om fotbollsnostalgi – mest engelsk – och kanske ibland också lite aktualiteter. Jag kommer blanda friskt mellan redan publicerade artiklar på Old School Football, Tippastryktipset.nu eller andra ställen. Och ibland helt nya, men fokus är passionen till fotboll som den var, är och kanske kan bli. För vanedjur med känsliga morgonrutiner.

Annons

Om Per Malmqvist Stolt

Skribent och delägare JP Stolt AB. Grundare av fotbollsnostalgiprojektet Old School Football. Aktuell som författare av boken "Tipsextra - klubbarna, matcherna, spelarna". Även talskrivare sedan 2003 samt projektledare/affärsutvecklare. Visa alla inlägg av Per Malmqvist Stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: